infoAgricultura

El Butlletí d'informació diària del Departament
d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
de la Generalitat de Catalunya

 

Núm. 1.136 7 d'abril de 2010

El DAR impulsa el mercat de flors i plantes de Catalunya

 

 

Xavier Castella

El secretari general del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Xavier Castella, presideix avui a les 12:00 hores, a Vilassar de Mar, al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, la presentació als mitjans de comunicació i al sector de la campanya ‘A Catalunya, fem créixer el verd', impulsada per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del DAR, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i d'Innovació, Universitats i Empresa. En total, l'Administració catalana ha aportat 90.000 euros a la campanya promocional.

 

Per primera vegada, la CHOC , que aplega les principals associacions i gremis catalans, posa en marxa una iniciativa de promoció de les flors i les plantes d'aquí que apel·la directament al consumidor final. Les diverses entitats de la Confederació que l'han fet possible són el Gremi de Jardineria de Catalunya, l'Associació Espanyola de Centres de Jardineria, la Federació d'Agricultors Viveristes de Catalunya, Mercabarna-Flor, i el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.

 

Es tracta d'una campanya publicitària, amb vocació de continuïtat, que es posa en marxa demà dijous, dia 8 d'abril, amb l'objectiu de promoure un canvi cultural a Catalunya respecte de la utilització del verd, augmentant-ne el consum i sensibilitzant sobre els seus efectes positius.

 

La campanya consta de falques radiofòniques i anuncis als mitjans escrits més llegits d'abast tant català com comarcal. També s'ha elaborat bosses reutilitzables i adhesius per als punts de venda i per als vehicles. Tota la informació es podrà consultar al nou lloc web www.choc.cat.

 

La tardor de 2008 es va convocar el concurs d'idees entre diferents agències de publicitat, i l'adjudicatària va ser la barcelonina Èxit. En aquell moment, el sector patia les conseqüències del Decret de sequera i s'endinsava en la crisi econòmica global que va perjudicar moltes empreses de flors i plantes. Actualment, l'índex de consum per càpita d'aquests productes a l'Estat espanyol se situa a la cua dels d'Europa.

 

Així, amb aquesta campanya, la CHOC vol recordar la importància cabdal del verd a la vida, i alhora promoure els espais naturals, l'ús d'espècies autòctones en jardineria, i conscienciar els usuaris respecte al consum responsable de l'aigua.

 

La Sectorial d'Oví i Cabrum d'ASAJA valora mol positivament les ajudes del DAR per la mort de bestiar

 

 

Ovella

La sectorial d'Oví i Cabrum de l'Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA) a Catalunya ha valorat molt positivament les ajudes establertes pel DAR per compensar les explotacions d'oví i cabrum per la mort de bestiar en situacions climàtiques adverses.

 

Des del sindicat agrari consideran que l'Ordre publicada el passat mes de març s'ha produït en un "moment molt crític per a la ramaderia ovina i caprina" i que es tracta de "mesures positives per millorar la competitivitat de les explotacions".

 

El DAR va convocar el passat mes de març els ajuts per compensar les explotacions ramaderes d'oví i cabrum en règim extensiu per la mort de caps de bestiar com a conseqüència de factors agroclimàtics adversos que han provocat un increment de les afeccions sanitàries al bestiar

 

Aquest ajut es va implementar amb la finalitat de facilitar que continuïn desenvolupant l'activitat ramadera aquelles explotacions extensives d'oví i/o cabrum en què s'han produït baixes dels animals reproductors que els ha ocasionat pèrdues econòmiques pels problemes sanitaris derivats. És un ajut d'Estat que ha rebut l'informe favorable de la Comissió Europea (CE). Els beneficiaris d'aquest ajut poden ser les persones físiques o jurídiques titulars d'una explotació ramadera extensiva d'oví i/o cabrum que compleixin determinats requisits.

 

La ciutat de Lleida acollirà el IX Congrés de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica

 

 

Agricultura ecològica

La ciutat de Lleida acollirà, del 6 al 9 d'octubre de 2010, el IX Congrés de la Sociertat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE), en l'organització del qual té una participació especial l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAR.

 

La SEAE celebra els seus congressos científicotècnics cada dos anys, des de 1994, amb l'objectiu de poder establir un marc en el que intercanviar resultats i avenços en investigació en agricultura, ramaderia i alimentació ecològica, així com contribuir al desenvolupament del sector, formant un espai de diàleg i debat, generador d'idees i projectes futurs. Des de fa 8 anys aquest intercanvi no es realitza només a Espanya sinó que s'ha estès a l'àmbit llatinoamericà.

 

El IX Congrés de la SEAE pretén destacar la contribució de l'agricultura ecològica a la qualitat i a la seguretat alimentària mediterrània. Sobre aquesta contribució encara es disposa de pocs estudis, i per aquesta raó aquest Congrés pretén actuar com a estímul per a la producció de treballs sobre l'agricultura ecològica.

 

Entre els objectius del congrés destaquen:

• Intercanviar coneixements, resultats d'estudis entre investigadors, tècnics i operadores.

• Exposar, presentar i debatre les conseqüències dels últims descobriments de la recerca en producció agrària ecològica.

• Debatre sobre els mètodes de transferència i aplicació de les innovacions tecnològiques als operadors ecològics, parts interessades i altres representants d'entitats que donen suport a l'agricultura ecològica.

• Plantejar polítiques a favor de la producció agrària ecològica, en matèria de qualitat i seguretat alimentària basades en la ciència.

 

Per a més informació: www.agroecologia.net

 

 

 

 

 

 Informació publicada:

 

 

El diari La Vanguardia publica una informació titulada El puerto de Badalona salva la flota de pesca artesanal. Segons el diari, el port de Badalona disposarà a finals d'any d'una base artesanal de pesca, i una de les professions més tradicionals de la història de la ciutat no desapareixerà, o al menys no ho farà al ritme accelerat que ho estava fent fins ara. La societat que gestiona el port ha decidit recuperar el projecte original de la infraestrucrtura badalonina,.

 

El rotatiu El Punt titula Satisfacció entre els productors de mol·luscos perquè l'Estat aprova el dragatge de la badia del Fangar una informació en la qual assenyala que la secretaria general del mar del Ministeri de Medi Ambient ha acceptat la necessitat de dragar la bocana de la badia del Fangar per garantir la producció de mol·luscos al delta de l'Ebre, una reivindicació històrica del sector que fins ara no tenia el vistiplau de l'Estat.

 

 Agenda DAR:

 

 

El secretari general del DAR, Xavier Castella, presideix a les 12:00 hores, a Vilassar de Mar, la presentació als mitjans de comunicació i al sector de la “Campanya de Promoció de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya”.

 

El director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Díaz, presideix a les 11:30 hores, a Tortosa, la Taula Sectorial dels Cítrics.

 

El director general de Pesca i Acció Marítima, Martí Sans, assisteix a les 12:30 hores, a Barcelona, a la presentació del “Llibre Verd del Litoral”.

 

 Subscripció al nou infoAgricultura

 

Més informació

 

 

Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural - Inici
En qualsevol moment podeu accedir al vostre compte personal per cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades: en cas que no disposeu de contrasenya ompliu aquest formulari i seguiu-ne les indicacions. La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a terceres persones.
 
 
©1995-2009 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa o modificació | Contacte | Butlletins anteriors