Catalá/ Castellano

NOTES DE PREMSA

Tres de cada quatre meses electorals transmetran les dades mitjançant PDA

El conseller Xavier Sabaté explica el funcionament d’un dels 1.633 PDA durant la visita al Centre de Recollida d’Informació (CRI)

 El dia de les eleccions treballaran més de 350 persones al CRI

El conseller de Governació i Administracions Públiques del Govern de la Generalitat, Xavier Sabaté, presenta avui, 29 d’octubre, el mecanisme de funcionament dels PDA que es faran servir a 108 municipis el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya. La presentació d’un dels 1.633 terminals mòbils té lloc al Centre de Recollida d’Informació (CRI), on l’1 de novembre es recolliran les dades que enviaran els representants de l’Administració des dels col·legis electorals.

El conseller Xavier Sabaté dóna a conèixer avui, diumenge, 29 d’octubre, els PDA que agilitaran el processament de dades durant les eleccions de l’1 de novembre. Destaca l’increment en el nombre de PDA respecte del nombre emprat en la consulta del referèndum, ja que han passat de 285 a 1.633. Com a conseqüència, s’agilita el procés i es millora la cobertura: el vot del 80% de la població electoral serà transmès per PDA, és a dir, el de 4.200.000 electors. Mentre que el 18 de juny els PDA es van concentrar a Barcelona ciutat, en aquesta ocasió es faran servir als col·legis de les poblacions amb més de 10.000 habitants i, per tant, arribaran a més de 1.600 col·legis. En total, s’utilitzaran a 6.402 meses electorals de les 8.315, és a dir, a un 76,9%.

El Centre de Recollida d’Informació (CRI), conegut com l’edifici de la Campana, és el nucli on es rebran les dades que els representants transmetran mitjançant l’ús dels PDA i on avui té lloc la presentació detallada del seu funcionament. D’aquesta manera, els resultats obtinguts en els més de 1.600 col·legis corresponents a les poblacions amb més de 10.000 habitants es transmetran mitjançant aquests terminals mòbils, i s’adreçaran directament als ordinadors del CRI. Amb aquesta dinàmica es comunicarà l’evolució i constitució de les meses electorals, com també les dades de participació fins a les 13 i 18 hores i els resultats provisionals.

En aquest centre, l’1 de novembre treballaran, al llarg del dia, més de 350 persones. En concret, hi haurà 114 persones per atendre les trucades en les fases de constitució, i primer i segon avanç de participació, i 151 per a l’escrutini, a part dels nou responsables i ajudants de sales. El CRI té 196 línies de veu i 16 línies de fax. Per desenvolupar les feines de gravació, hi treballaran 30 persones en les primeres fases i 39 durant l’escrutini, a més de dos responsables. Amb l’objectiu de solucionar possibles incidències hi haurà 20 persones durant tota la jornada.

El CRI també ha estat l’escenari dels cursets de formació per als coordinadors dels col·legis electorals a Barcelona. Prèviament als comicis, s’han dut a terme sessions formatives amb l’explicació tècnica de la manipulació dels PDA i, fins i tot, s’han fet simulacions d’introducció de dades. Per la seva banda, membres de l’Àrea de Processos Electorals del Departament de Governació i Administracions Públiques s’han encarregat d’explicar el procediment i resoldre els possibles dubtes dels participants. En el cas de Badalona, les mateixes sessions formatives per als coordinadors dels col·legis electorals s’han fet al Departament de Governació i Administracions Públiques. Mentre que a la resta de poblacions de més de 10.000 habitants, on s’utilitzaran els PDA, la formació s’ha dut a terme en el mateix municipi. Els 1.633 coordinadors dels col·legis electorals han rebut la formació necessària, tot i que algun ajuntament ha format personal suplent. En total, s’han dut a terme 118 sessions en els diferents municipis.

 

 

Diumenge, 29 d’octubre de 2006

(c) Departament de Governació
i Administracions Públiques
www.parlament2006.cat
parlament2006@gencat.net

Web optimitzada per a 1024x768 i les últimes versions dels navegadors
Conformitat amb el Nivell Triple-A, de les Directrius del W3C-WAI