Poden presentar candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya els partits o federacions de partits, les coalicions i les agrupacions d’electors. Aquestes candidatures s’han de presentar davant la junta electoral provincial corresponent entre el 22 i el 28 de setembre.
Tota candidatura ha de tenir una persona que la representi davant l’Administració electoral: són els anomenats representants generals i els representants de les candidatures. Els representants generals s’han de designar davant la Junta Electoral Central abans del 17 de setembre i els representants de les candidatures abans del 19 de setembre.
Així mateix, tota candidatura ha de tenir un administrador electoral, responsable dels ingressos, de les despeses i de la comptabilitat. Hi ha administradors generals i administradors de les candidatures. Els administradors generals, en el cas de formacions que presentin candidatures en més d’una circumscripció, es designen davant la Junta Electoral Central abans del dia 19 de setembre. Els representants de les candidatures es designen davant la junta electoral provincial corresponent, en l’acte de presentació de les candidatures.
El representant de cada candidatura pot nomenar un apoderat perquè faci una funció de control, especialment en els actes de votació i d’escrutini. L’apoderat no forma part de la mesa i ha de votar en la mesa en què estigui censat, però pot visitar-ne qualsevol. Aquesta designació es pot fer davant la junta electoral provincial o la junta electoral de zona, en qualsevol moment anterior a la data de les eleccions.
A més, els representants de les candidatures poden nomenar, fins a tres dies abans de les eleccions, dos interventors per mesa electoral. Els interventors formen part de la mesa i exerceixen el seu dret a vot en la mateixa mesa.
Els partits no poden difondre propaganda electoral ni dur a terme actes de campanya electoral entre la data de convocatòria i el començament de la campanya electoral. La campanya electoral dura 15 dies, des de les 0:00 hores del dia 16 d’octubre fins a les 24:00 del dia 30 d’octubre.
Els ajuntaments reservaran uns espais per a la col·locació gratuïta de cartells i locals o llocs públics per a la realització gratuïta d’actes de campanya electoral. Les juntes electorals de zona distribuiran aquests emplaçaments i locals entre les diferents formacions.
Els partits polítics, des de la data de convocatòria de les eleccions fins al dia de la votació, no poden contractar publicitat electoral, ni publicitat política en les televisions públiques, ni privades, ni en l’àmbit local. Durant la campanya electoral les formacions polítiques que participin en les eleccions al Parlament de Catalunya 2006 tenen dret a espais gratuïts de propaganda electoral en les emissores de televisió i de ràdio de titularitat pública. Aquest repartiment es farà atenent el nombre total de vots que va obtenir cada formació en les Eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2003.
L’Administració de la Generalitat subvencionarà les despeses ocasionades a les formacions polítiques amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya 2006 d’acord amb la norma establerta. El Departament de Governació i Administracions Públiques pot concedir a les formacions polítiques bestretes de les subvencions que els corresponguin per les despeses electorals originades. Aquest import, en cap cas, pot ser superior al 30% de la subvenció percebuda per la mateixa formació política en les eleccions al Parlament de Catalunya de l’any 2003. La sol·licitud d’aquesta bestreta s’ha de presentar entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre davant la junta electoral corresponent.
Web optimitzada per a 1024x768 i les últimes versions dels navegadors
Conformitat amb el Nivell Triple-A, de les Directrius del W3C-WAI