L'alcade de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, acompanyat per la regidora d'Ensenyament, Cristina Borràs, i pel regidor de Medi Ambient, Joaquim Gracia, han rebut i felicitat els i les alumnes de
que van assistir a la II Conferència Catalana "Els Joves tenim cura del planeta".
Un d’aquests joves, en Victor Barcelón, va ser delegat de Catalunya a la Conferència nacional esdevinguda a Vitòria el 26 i 27 de gener, i ha estat seleccionat per formar part de la delegació estatal a la Conferencia Europea que es farà a Brussel·les del 14 al16 de maig.
Un dels primers objectius que ens vam marcar aquest curs escolar és disminuir, i si pot ser eradicar, l’ús del paper d’alumini al nostre context educatiu.
Així doncs, la comissió verda del centre va dinamitzar una activitat per aconseguir-lo.
Durant la última quinzena de novembre, tot l’alumnat del centre va guardar el paper d’alumini que portava per esmorzar en una bossa que era dins de la mateixa aula. El dia 1 de desembre, es van exposar totes les bosses al punt verd de l’escola, el punt d’informació que tenim al passadís.
Va ser aleshores, quan, des de l’àrea d’experimentació, es va reflexionar sobre l’ús del paper d’alumini i la seva implicació mediambiental.
Cada curs (des de P3 a 6è), en la seva mesura, va calcular, analitzar, discutir, cercar informació, plasmar gràficament i arribar a unes conclusions sobre la importància de reduir l’ús del paper d’alumini a la nostra vida quotidiana.
Totes les conclusions es van penjar al punt verd del centre, per tal de poder-les compartir entre tota la comunitat educativa. Amb el paper d’alumini recollit, es van fer boles de neu per a l’arbre de l’entrada de l’escola, i així va quedar plasmada la idea que l’escola Les Savines queda lliure de paper d’alumini a partir d’ara.
Queda pendent fer, ja cap a finals de curs, un nou estudi del consum de paper d’alumini, per veure si el nostre objectiu s’ha complert.
L’escola Arnau Berenguer (Palau d’Anglesola) celebra que és Escola Verda
El passat 16 de febrer, hem celebrat junts que el 23 de novembre de 2011, a Tàrrega, la nostra escola va rebre el Distintiu d’Escola Verda i, per tant, ja forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes.
Per fer aquesta celebració, hem comptat amb la participació de tots els nens i les nenes de l’escola que, a través de poesia, música, dansa, teatre, dibuix, etc., ens fan arribar el seu amor per la natura i el seu compromís per contribuir a millorar el medi ambient.
Els més petits han cantat junts la cançó “Cada cosa al seu lloc”, els nens i nenes de cicle inicial han recitat poemes i els cicle mitjà ens han explicat el conte “L’home que plantava arbres”, mentre ens anaven mostrant els dibuixos que il·lustraven les explicacions. Els més grans, han presentat el decàleg de la nostra escola verda, a través de divertides representacions del que hem i no hem de fer per actuar amb responsabilitat vers el medi ambient.
A més, hem descobert la placa amb el distintiu, penjada a la façana de l’escola, i també hem presentat el logotip dissenyat per un alumne de l’escola, que acompanyarà totes les informacions i activitats que farem com a escola verda.
A Lavern ja tenim un hotel per als insectes
Dins el programa d’Escoles Verdes, els i les alumnes de l’
Escola Subirats de Lavern han construït un hotel per a insectes. Aquest hotel ha de ser un habitacle on els insectes puguin hivernar, reproduir-se i trobar un hàbitat adequat per a la supervivència.
El mot “
Hotel dels Insectes” fa referència
a la similitud que té la construcció amb un edifici d’estructura vertical i està elaborat amb diferents materials reciclats.
Està pensat per a ser col·locat prop dels horts i jardins, i així poder equilibrar la presència d’insectes que facilitin la pol·linització de les plantes. A la nostra escola, també tindrà una finalitat pedagògica, ja que aquesta construcció permetrà l’alumnat observar i conèixer la biologia dels insectes i la seva evolució.
Més
informació
L'escola Mas i Perera va iniciar el procés de compostatge el mes de gener passat. Se n'encarreguen els alumnes del cicle mitjà.
A inici d'aquest curs, han extret la primera producció de compost que servirà per donar nous nutrients a l'hort situat prop de la compostadora.
Al seu web, us expliquen amb detall com ho han fet.
Escola Sant Pere i Sant Pau (Tarragona)
Ja hem pogut fer servir la primera “collita” de compost
Encara no fa els 4 mesos que indiquen els experts que calen en una escola per tenir la primera producció de compost utilitzable i, avui, els nostre alumnat ja n’ha pogut fer servir per a l’elaboració del seu hort urbà.
La detecció del primer mol·lusc gasteròpode sense closca, més conegut com a llimac, i el seu aspecte de ”ben alimentada” ens ha donat la pista.
Com que som escola verda… i enguany fem 40 anys…
Hem batejat la plaça de l’escola, amb uns padrins molt especials: el Pau i la Petra dels Gegants la Unió, que venien acompanyats dels seus bombers inseparables, per si de cas, que amb un dimoni tan trapella i una diablessa tan entremaliada mai se sap.
Hem plantat un llorer a la jardinera de la Plaça del Xiprer amb compost del nostre propi compostador.
L’esquirol Pere,
que porta picarols al darrere, i l’esquirol Pau,
que porta un barret blau, han vingut per quedar-s’hi i ser les nostres mascotes perquè els agrada molt amagar-se al nostre xiprer.
Hem cantat “Avui fas anys” de Dijous Paella; els padrins de la plaça s’han posat a ballar-la com a esperitats i hem fet una cercavila fins a les pistes. Allà hem ballat amb els gegants i els nans bombers, hem buscat esquirols i hem acabat berenant coca amb xocolata i jugant amb la Petra, el Pau i els seus bombers.