Notícies
  

  
El capital risc i la presència de la llengua catalana a la Societat de la Informació, temes del primer xat amb el Comissionat
Els xats, oberts al públic, es repetiran mensualment

Ahir, 26 de gener de 2000, va tenir lloc el primer xat obert amb el Comissionat per a la Societat de la Informació, Miquel Puig. Aquestes trobades on line s'aniran repetint amb una periodicitat mensual amb la finalitat d'oferir un diàleg obert a tots aquells internautes interessats en aspectes relacionats amb la Societat de la Informació. Per aquesta primera sessió s'havia previst, en concret, el tema de les empreses dins d'aquest nou sistema tecnològic fent un especial èmfasi en el teletreball i els emprenedors.

Els participants en el xat, que va tenir una durada de quaranta minuts, van dirigir les seves inquietuds cap a dos vessants principals: què és exactament un emprenedor i com es pot aconseguir capital risc per desenvolupar idees de negoci i quin paper tindrà la llengua catalana en aquest nou mercat. Així, la possible pèrdua d'identitat cultural en una xarxa dominada per la llengua anglesa i la productivitat del català com a eina de comunicació empresarial van ser les qüestions que més interès despertaren en els assistents. En aquest sentit, el Comissionat, Miquel Puig, va destacar l'esforç dels premis Emprenedors-e per posar en contacte capital risc amb noves propostes empresarials i les diverses actuacions que s'han fet per assegurar la presència de la llengua catalana dins la Societat de la Informació: el reconeixedor de la parla i dictat automàtic FreeSpeech, la demanda a l'Institut d'Estudis Catalans per posar a Internet recursos lingüístics i títols sense drets d'autor o amb drets caducats, etc.

Tenen llengua els negocis?

"Naturalment, tota llengua és un mercat". Amb aquesta afirmació, Miquel Puig, subratllava l'atenció que s'hi dedica des de la Generalitat de Catalunya perquè tant la llengua catalana com els continguts catalans tinguin una presència decisiva dins el nou sistema econòmic; un plantejament que ja s'exposava al Pla Estratègic Catalunya en Xarxa, creat pel mateix Comissionat per a la Societat de la Informació.

  

  
Tornar


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: csi@correu.gencat.es