infoAgricultura

El Butlletí d'informació diària del Departament
d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
de la Generalitat de Catalunya

 

Núm. 846 15 d'octubre de 2008

La campanya agrícola 2008 a les Terres de l'Ebre es preveu millor que l'anterior, segons les valoracions del DAR

 

 

Arròs al Delta de l'Ebre

El director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, va presidir ahir, a la seu d'aquests Serveis, a Tortosa, una roda de premsa de valoració de la campanya agrícola 2008 a les Terres de l'Ebre.

 

Antoni Espanya va valorar positivament la campanya agrícola del 2008, "caracteritzada, en general, per un manteniment de les produccions, acompanyat d'un increment dels preus".

 

Així, tot i que en alguns casos, com en els de l'arròs i del préssec, s'ha donat una petita davallada de producció respecte al 2007, concretament del sis i del vuit per cent, respectivament, l'increment del preu d'ambdós productes l'ha compensada. D'aquesta manera, el preu de liquidació de l'arròs serà un vint per cent superior al de l'any passat, comportament igual al que ha tingut el préssec. Pel que fa al raïm, també s'ha registrat una lleugera disminució de la producció, d'un set per cent, però també es preveu que els preus siguin semblants als de la passada campanya. Les dades també apunten a descensos en el cas de la garrofa (nou per cent), i de fins al cinquanta per cent pel que fa a l'ametlla.

 

El director també va dir que lles previsions respecte als cítrics i l'oliva que, tot i començar ara les campanyes, són força optimistes, preveient-se un increment de més del quaranta per cent en taronges, i d'un set per cent en l'oliva. A més, es preveu un increment dels preus al voltant d'un deu per cent de mitjana respecte a l'any passat. També es dóna un augment del quatre per cent de la producció en mandarina i en cirera.

 

Una delegació de la prestigiosa revista xinesa "Food & Wine" visita Catalunya

 

 

Botifarra dolça

El DAR, a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes SA (PRODECA), ha organitzat la visita d'una delegació de periodistes de la revista xinesa "Food & Wine". L'estada, que té lloc entre dilluns i avui, s'emmarca dins el Pla Xina, implementat per a la penetració en aquell mercat per part del sector agrari i alimentari català.

 

PRODECA ha preparat un recorregut que inclou la visita a diferents cellers, restaurants, així com al mercat de la Boqueria de Barcelona, per conèixer el gran ventall de productes alimentaris a través de les parades i de l'Aula de Gastronomia. En l'àmbit empresarial, visiten les empreses Albert i Noya, de Sant Pau d'Ordal, i Freixenet, de Sant Sadurní d'Anoia, elaboradores de vins i caves d'alta qualitat. L'acostament a la gastronomia es porta a terme amb la visita a diferents restaurants, on també s'organitzen alguns dels àpats. Així, els periodistes han anat a Vía Veneto, Taberna "Quimet & Quimet", Ca l'Isidre, Cal Pep de Barcelona i "El racó de Can Fabes", a Sant Celoni, d'acord amb el programa que va demanar la direcció de "Food & Wine"

 

"Food & Wine", revista creada el 2006 i que pertany al grup Trends, un dels més grans a Xina, és la primera revista professional de qualitat del sector alimentari dirigida al consumidor final. Té una tirada mensual de 300.000 exemplars.

 

 

Jornada tècnica sobre l'acreditació dels laboratoris agroalimentaris a la Unió Europa

 

 

Jornada tècnica

Demà dijous, dia 16 d'octubre, tindrà lloc una jornada tècnica sobre la importància i valoració de l'acreditació dels laboratoris agroalimentaris a la Unió Europa, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica que porta a terme el DAR al llarg d'aquest any 2008.

 

La jornada es realitzarà a la sala d'actes dels Serveis Territorials del DAR a Barcelona (Avinguda Meridiana, 38) entre les 11 i les 13 hores, i està oberta a tothom, per la qual cosa no cal reservar plaça.

 

Durant la jornada es presentarà el nou Reglament sobre acreditació de la Unió Europea; es farà un repàs a la situació actual dels laboratoris d'assaig del sector agroalimentari acreditats, i la seva relació amb el control oficial; i es comentaran les darreres novetats sobre abastos flexibles.

 

 

 

 

 

 Informació publicada:

 

 

Molts diaris catalans es fan ressò avui de la remodelació de les instal·lacions de Mercabarna en els propers cinc anys. Així, ell diari Avui publica avui una informació titulada Injecció de 45 milions per millorar Mercabarna. En aquest sentit, el rotatiu assenyala que Mercabarna afrontarà en els pròxims cinc anys una profunda remodelació i una millora amb l'objectiu de consolidar-se com el mercat central de Catalunya i del sud d'Europa.

 

La publicació Dossier Econòmic informa que Borges ultima l'obertura d'una filial pròpia a l'Índia abans de sis mesos. El principal operador mundial d'aliments de dieta mediterrània vol ser també present a la Xina per comercialitzar olis i fruita seca.

 

 Agenda DAR:

 

 

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena , assisteix, a les 09:00 hores a l'ofrena floral davant la tomba de Lluís Companys en commemoració de l'aniversari del seu afusellament.

 

El director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Diaz , participa fins dissabte, a Xipre, en el seminari "Zones rurals europees en acció. Encarant els reptes de futur".

 

El director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Joan Aguado , rep, a les 10:00 hores, a la seu d'aquest organisme, a Vilafranca del Penedès. un grup de sommeliers i periodistes especialitzats en gastronomia i vins de Mèxic, que participen en una missió comercial inversa organitzada per l'INCAVI.

 

El coordinador dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix , participa, a partir de les 10:00 hores, a Ripoll, en la Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella.

 

 Subscripció al nou infoAgricultura

 

Més informació

 

 

Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural - Inici
En qualsevol moment podeu accedir al vostre compte personal per cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades: en cas que no disposeu de contrasenya ompliu aquest formulari i seguiu-ne les indicacions. La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a terceres persones.
 
 
©1995-2007 Generalitat de Catalunya
Alta | Baixa o modificació | Contacte | Butlletins anteriors