Ponents
Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Doctorat en Dret (Apto Cum Laude per unanimitat) el 1995 amb la tesi: L'ingrés de les declaracions-liquidacions fora de termini sense requeriment previ. El 1991, postgrau "d'executius de societats i experts tributaris", al Col·legi Universitari Abat Oliba. Actualment és professora titular d'Universitat (Departament de Dret) en situació de "serveis especials" per ser regidora d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, des de juny de 2003.
Montserrat Ballarín a la xarxa
Vídeo de la ponència
Joan Josep Berbel Sànchez
Joan Josep Berbel Sánchez és l'actual director del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), càrrec al qual ha estat nomenat després d'exercir durant dos anys de director de l'Agència Catalana d'Inversions al Departament de Treball i Indústria.
Anteriorment, havia estat sotsdirector de Promoció d'Inversions de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) al Ministeri d'Hisenda i cap d'Estudis d'Inversió Estrangera de la Generalitat de Catalunya.
Nascut a Sabadell l'any 1971, Berbel és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en l'especialitat de Relacions Internacionals i màster en Teoria Política i Social per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). Joan Josep Berbel ha estat professor associat al Departament de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Pompeu Fabra entre l'any 1997 i el 2000.
Joan Josep Berbel a la xarxa
Vídeo de la ponència
Federico Casalegno és científic social amb interès per l'impacte de les tecnologies digitals al comportament humà i en les societats, i doctor en sociologia de la cultura i de la comunicació per la Sorbona de París. Des del 2000 desenvolupa la seva activitat al Media Lab MIT fent una investigació avançada que se centra en els nous ambients dels mitjans, la xarxa sense fils, la dinàmica interactiva de la comunicació i la societat de la informació. Anteriorment havia investigat, també al MIT, sobre la innovació de les tecnologies educatives aplicades a la dinàmica social i l'ús d'eines interactives i el seu efecte sobre la cohesió social. També va treballar a projectes d'investigació per a Philips, la Unió Europea i per a la Sorbona de París. Casalegno ha estat implicat en projectes d'investigació sobre l'aplicació de les tecnologies de la societat de la informació en ciutats com París, Parthenay i Blacksburg. Ha publicat Memoria Quotidiana. Comunità e comunicazione nell'era delle reti (Memòria Quotidiana. Societat i comunicació en l'era de la xarxa, Le Vespe, 2001), on explora la sinergia entre l'evolució de nous mitjans, de la memòria social, del coneixement i de les comunitats connectades.
Federico Casalegno a la xarxa
Vídeo de la ponència
És llicenciat en dret i economia per la Universitat de Barcelona, amb un mestratge en dret i política econòmica. És doctor en sociologia i ciències humanes per la Sorbona de París. Ha exercit de catedràtic de sociologia i de planificació urbana i regional a la Universitat de Califòrnia (Berkeley). Ha estat professor visitant de 15 universitats d'Europa, Àsia, Amèrica Llatina i Amèrica del Nord.
De la seva obra, destaca la trilogia sobre la societat de la informació, The information age: economy, society and culture (Blackwell Publishers, 1998, edició revisada l'any 2003).
Actualment, és president de la Comissió Científica de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i president del Consell Assessor del Programa de doctorat sobre la societat de la informació i el coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Paral·lelament, continua la seva tasca d'investigació en l'àmbit de la socioeconomia.
Les seves últimes publicacions són La Galàxia Internet, (Oxford University Press, 2001) i La societat de la informació i l'estat del benestar. El model finès, (Oxford University Press, 2002) de la que és coautor. També ha codirigit amb Imma Tubella el Projecte Internet Catalunya (PIC), que analitza empíricament les interaccions de les tecnologies de la informació i la comunicació amb la societat, les empreses i les institucions a Catalunya. Les conclusions d'aquesta recerca es van publicar al web de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i al llibre La societat xarxa a Catalunya (La Rosa dels Vents, 2003).
Manuel Castells a la xarxa
Vídeo de la ponència
Chalmers és responsable del programa Google Enterprise Professional a Europa. Es tracta d'una associació de tècnica i vendes que permet tractar amb venedors de valors afegits, consultors, integradors de sistemes i professionals de la gestió de documents i del coneixement per tal de millorar la potència de cerca del Google Enterprise a les solucions que aporta als seus clients.
Ha estat treballant amb les tecnologies de Google Search Appliance i Google Enterprise des del seu llançament a Europa a l'octubre passat, en el seu càrrec previ com a gestor de vendes.
Prèviament, Chalmers es va unir a Microsoft com a graduat de la Universitat de Southampton, on va cursar un màster en gestió.
Abans de començar estudis més avançats, Chalmers va treballar amb Open Text Ltd, un proveïdor de solucions d' Intranet i col·laboracions, i amb la Universitat de Tasmania. Té un títol en informàtica.
David Chalmers a la xarxa
Vídeo de la ponència
Text de la ponència
Marta Continente és llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona (UB). Té a més a més, estudis en ciències físiques.
Continente és secretària de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Del febrer 2004 fins al maig 2006 ha estat directora general d'Atenció Ciutadana. Prèviament havia desenvolupat la seva feina a l'Ajuntament de Barcelona (1993-2003) com a directora de Serveis de Comunicació i Atenció al Ciutadà, i responsable de la Direcció d'Internet del mateix ajuntament. També al consistori barceloní ha estat adjunta a la gerència de l'Institut de Cultura de Barcelona i responsable de dinamització econòmica i coordinació del Pla Estratègic del Poble Sec al districte de Sants-Montjuïc.
Ha treballat per al Govern espanyol (1987-1993) com a assessora executiva del ministre de Cultura i directora tècnica de l'Institut de la Joventut de l'Administració de l'Estat. Continente va iniciar el seu recorregut professional a l'administració pública el 1983, com a responsable de Juventud de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
Marta Continente a la xarxa
Vídeo de la ponència
Text de la ponència
William Dutton és director de l'Oxford Internet Institute, professor d'Estudis sobre Internet a la Universitat d'Oxford. Anteriorment fou professor a la Annemberg School for Communication de la University of Southern California, on va ser nomenat rector de la facultat. Al Regne Unit ha estat director del Pla Nacional sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació des del 1993 fins al 1996. Entre les seves darreres publicacions sobre els aspectes socials relatius a les TICs es troben les següents publicacions:
- Society on the Line (Oxford University Press, 1999)
- Digital Academe, editat amb Brian D. Loader (Taylor & Francis Routledge, 2003)
- Social Transformation in the Information Society (Paris: UNESCO for the WSIS Series, 2004)
- Transforming Enterprise, editat conjuntament amb Dutton, Brian Kahin, Ramon O'Callaghan i Andrew W. Wyckoff (MIT Press, 2005)
William Dutton a la xarxa
Vídeo de la ponència
Text de la ponència
Ramon García-Bragado i Acín és responsable de la Secretaria General de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. També és professor associat en l'Àrea de Dret Administratiu a la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.
Fins fa poc era gerent municipal d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona i també va ocupar el càrrec de conseller delegat del projecte 22@. Anteriorment, García-Bragado va ser director general de Localret i en aquest càrrec va codirigir l'elaboració del pla estratègic per a la societat de la informació, Catalunya en xarxa.
Ramon García-Bragado a la xarxa
Vídeo de la ponència
William J. Mitchell és professor d'Arquitectura i d'Arts i Ciències dels Mitjans al MIT, exerceix la càtedra Alexander W. Dreyfoos, Jr. (1954) i dirigeix el Grup de Recerca sobre Ciutats Intel·ligents al Media Lab.
Abans fou degà de l'escola d'Arquitectura i Planificació, i cap del programa sobre Arts i Ciències als mitjans, ambdues al MIT.
Imparteix cursos i condueix la recerca en Teoria del Disseny, Aplicacions informàtiques per a l'Arquitectura i el Disseny Urbanístic, i Projecció i Síntesis de la Imatge.
Consultar bibliografia
William J. Mitchell a la xarxa
Vídeo de la ponència
És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha desenvolupat la seva tasca professional com a jutge substitut al Jutjat de Districte núm. 2, de Manresa, (1985); tècnic de la "Cambra de Comerç i Indústria de Manresa", essent el responsable de Fires, (1985-1987); gerent del "Consorci de Formació i Iniciatives de Cercs", organisme del qual formen part, el Departament de Treball i d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Barcelona, (1987-1989), i ha exercit d'especialista en dret administratiu, mercantil i laboral al bufet d'advocats "Valls, Cots & Gerónimo Advocats Associats", especialitzat en dret administratiu, mercantil i laboral, (1989-1993). Fins a l'actualitat ha estat alcalde de l'Ajuntament de Manresa des de 1995 i ha estat president de Localret, Consorci Local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies des de 1999. És membre de l'Executiva nacional del Partit dels Socialistes de Catalunya.
En el passat, ha estat regidor a l'Ajuntament de Manresa (1988-1995), vocal del Consell Rector del Consorci Hospitalari de Catalunya (1995-1999), president de la Comissió d'Hisenda i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (1995-1999) i membre del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Jordi Valls a la xarxa
Vídeo de la ponència