Notícies
  

  
La Secretaria per a la Societat de la Informació i l'Ajuntament de Callús creen el primer "Poble Digital" a Catalunya.

L'impuls de les noves tecnologies de la informació aplicades al desplegament d'infraestructures de telecomunicacions i la promoció de l'ús de les TIC, han fet decidir, a l'Ajuntament de Callús i a la Secretaria per a la Societat de la Informació, a impulsar la creació del primer poble digital a Catalunya.

L'experiència que s'extraurà d'aquesta col·laboració, es podrà estendre a altres municipis com a cas exemplificador, dins el món rural, de la integració i aplicació de les noves tecnologies de la informació en tots els àmbits socials: educatiu, sanitari, econòmic i de l'administració, entre d'altres. Aquesta globalitat d'actuacions servirà per a desenvolupar aplicacions que facin un ús eficient de les infraestructures de telecomunicació de banda ampla.

"La Generalitat ha volgut recolzar el poble de Callús (1.335 habitants) com a model impulsor dels futurs pobles digitals, per l'interès que sempre ha demostrat en convertir-se en catalitzador de les activitats TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) a Catalunya" va declarar el Sr. Carles Martín, Secretari per a la Societat de la Informació. "El volum de població d'aquest municipi afavoreix l'experimentació en aquesta nova àrea de manera que les conclusions que puguem extraure siguin fàcilment extrapolables a altres pobles o àrees".

La presentació de "Callús, poble digital" és el primer esglaó d'un projecte que consta de diverses parts:

  • A l'any 2001, mitjançant concurs públic, es contractarà el sistema de connexió amb cablejat a tot el nucli urbà (quatre quilòmetres d'extensió)
  • Connexió, a la xarxa, del sis punts neuràlgics: Centre d'assistència primària, ajuntament, escola-biblioteca, viver empresarial, llar d'avis i Polisportiu
  • Creació d'un centre de monotorització dels serveis digitals globals
  • Facilitar l'accés als ciutadans als serveis de banda ampla amb la millor alternativa possible
  • Publicació de l'estratègia i especificacions sobre el model del poble digital Callús

"Fa temps que el nostre poble ha demostrat la seva inquietud per les noves tecnologies. Convertir-nos en el primer poble digital de Catalunya serà una experiència enriquidora per tots els actors involucrats" Va comentar l'Alcalde de Callús, el Sr. Ramon Fons. "A més, amb l'objectiu de divulgar el coneixement aplicat a les TIC, hem volgut organitzar la primera edició de la Fira Futur que tindrà lloc de l'1 al 5 de desembre".

A la fira Futur els assistents podran conèixer com serà un poble digital. Una carpa de 1.000 metres quadrats mostrarà diferents aplicacions pràctiques de les noves tecnologies en àmbits tan diferents com l'administració, l'ensenyament, la medicina, l'oci i la cultura, etc.

Un altre dels grans apartats d'aquest innovador certamen seran els fòrums. En total s'han programat quatre grans blocs de debat que conten amb la participació de destacats especialistes nacionals i internacionals

  • Jornades d'Educació i Telecomunicacions (1 i 2 de desembre)
  • Jornades de Gent Gran i tecnologia, que inclou una trobada d'internautes (3 de desembre)
  • Pobles, Tecnologia i Sostenibilitat. Cap als pobles digitals (4 i 5 de desembre)
  • Jornades sobre Genètica (5 de desembre)

També hi haurà una àrea anomenada "Creativa" on, entre d'altres coses, s'hi portarà a terme una mostra d'art tecnològic.

La Fira Futur està patrocinada per l'Ajuntament de Callús, la Secretaria per a la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i organismes i empreses com Hewlett Packard, Cisco, IBM, Al-Pi, entre d'altres.

 

Per a més informació,
Els preguem confirmin la seva assistència (tel. 933 638 360 / correu-e:Sandra Sureda a ssureda@correu.gencat.es o Esther Roure a eroure@correu.gencat.es )

Tornar


Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Secretaria per a la Societat de la Informació
Av. Diagonal 605, 5è 1a. 08028 Barcelona
Telf. +(34) 933 63 83 60 / Fax: +(34) 933 63 83 70
Correu-e: ssi@correu.gencat.es