En la presentació del projecte del portal del Govern de Catalunya, s'ha remarcat que gencat suposa una redefinició innovadora del concepte de portal de govern electrònic. La nova orientació es basa en la cooperació de les diferents unitats de l'organització, mitjançant la creació d'un centre de serveis TIC compartit, i en la transparència en la presentació de la informació i els serveis en funció de la demanda ciutadana.
La reformulació del web va afavorir que gencat rebés 70 milions de visites el 2006 i que experimentés un creixement del 69,7% respecte de l'any anterior. Segons l'Enquesta de l'Associació de Mitjans de Comunicació, és el sisè web més visitat de Catalunya i el trentè de tot l'Estat.
Un altre dels aspectes destacables de gencat és l'ús d'eines Web 2.0, com ara blocs, wikis o fòrums, que es troben integrades en la plataforma de xarxes socials e-Catalunya. Aquesta plataforma ja aplega més de 30 comunitats de ciutadans i professionals amb més de 4.000 usuaris registrats.
El maig de 2006, gencat va rebre una menció en la categoria de webs d'administracions públiques dels premis internacionals Stockholm Challenge 2006. Aquest reconeixement va situar gencat com un dels cinc millors web dins la categoria d'iniciatives TIC d'administracions públiques.
El mateix any, gencat també va rebre el premi ComputerWorld 2006 a l'Impacte al Ciutadà de Catalunya. Aquest guardó de prestigi, concedit per la revista ComputerWorld, distingeix l'entitat que més ha apostat pel benestar ciutadà.