Generalitat de Catalunya
  Web de la Generalitat de Catalunya
castellano english
contacte mapa web accessibilitat
 avançada

>> Curriculum Vitae dels ponents

 

 

>> Rolf Ahlfors
Rolf Ahlfors va néixer en 1947 i té un Master en matemàtiques i estadística de la Universitat Åbo Akademi de Turku (Finlàndia). Actualment desenvolupa la seva activitat com a Director del Servei d’Informació del Centre de Registre de Població de Finlàndia d’on va ser analista en cap el 1983. Durant 28 anys ha desenvolupat la seva carrera professional com analista estadístic i cap de registre del Servei d’Informació del Govern provincial de Turku i Pori.
Ahlfors ha treballat als països bàltics de coordinador assistent d’assumptes de registre i cens des de 1994. Ha treballat per al Consell Europeu com especialista en el registre de població d’Ucrania. Des de 1997 és membre del Standardisation Working Group; nomenat pel Ministre de l’Interior. Moderador de l’Address Standard Group de Finlàndia del 1998-99 al 2004. Membre del Steering Group per al Cens del 2000 a Finlàndia i Membre de diferents grups de treball sobre els sistemes d’informació d’àmbit nacional i servei de dades des de 1983.

Rolf Ahlfors a la xarxa


 

>> Eduard Aibar Puentes
Eduard Aibar és professor dels estudis d'humanitats i filologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i director del Programa de doctorat sobre la Societat de la Informació i el Coneixement. És també investigador del Projecte Internet Catalunya (PIC) i membre del consell rector de la Universitat Catalana d'Estiu. És doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i ha estat investigador visitant al Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology i al grup d'Avaluació de Polítiques Científiques de la Universitat de Salamanca. Recentment ha publicat amb Miguel A. Quintanilla l'obra Cultura tecnológica: estudios de ciencia, tecnología y sociedad (Horsori; 2002).

Eduard Aibar Puentes a la xarxa


 

>> Jonathan Aronson
Jonathan Aronson és professor de l’Escola de Comunicació d'Anneberg i de l’Escola de Relacions Internacionals (IR) de la Universitat Southern California (USC). Els seus interessos com a investigador inclouen la política econòmica internacional, la comunicació internacional, la globalització, les xarxes globals i el comerç, a més de les formes de govern global. Durant la seva trajectòria professional, Aronson ha estat director de l’Escola de Relacions Internacionals (1995 i 2001), codirector de l’European Union Center of California (1998-2001) i president de la Associació d’Escoles Professionals d’Afers Internacionals (1998). L’any 2001, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de Sant Petersburg.
Aronson es va doctorar en ciències polítiques per la Universitat d’Stanford i es va llicenciar en administracions públiques (government) a la Universitat de Harvard.

Jonathan Aronson a la xarxa

 

 

 


 

>> Joaquim Brugué i Torruella
Joaquim Brugué nascut a Barcelona el 1963, és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és doctor en ciència política per la mateixa universitat. Compta amb un postgrau en anàlisi de dades en ciències socials per la Universitat d’Essex de Gran Bretanya i ha realitzat diverses estances en diverses universitats d’aquest país. Actualment Joaquim Brugué és director general de Participació Ciutadana a la Generalitat de Catalunya.
Professor de ciència política, la seva activitat docent inclou també cursos i congressos relacionats amb polítiques públiques, administració local, serveis socials i participació ciutadana. Els seus projectes d’investigació tracten sobre immigració, polítiques socials, models polítics i serveis públics. Ha publicat diversos llibres sobre polítiques públiques i articles a revistes d’estudis polítics, de ciències polítiques i socials, de treball social, de relacions laborals, etc. En el món acadèmic, Brugué ha desenvolupat a diverses universitats tasques com a cap d’estudis, coordinador, responsable de programes i vicedegà d’ordenació acadèmica.

Joaquim Brugué a la xarxa


 

>> Federico Casalegno
Federico Casalegno és científic social amb interès per l’impacte de les tecnologies digitals al comportament humà i en les societats, i doctor en sociologia de la cultura i de la comunicació per la Sorbona de París. Des del 2000 desenvolupa la seva activitat al Media Lab MIT fent una investigació avançada que se centra en els nous ambients dels mitjans, la xarxa sense fils, la dinàmica interactiva de la comunicació i la societat de la informació. Anteriorment havia investigat, també al MIT, sobre la innovació de les tecnologies educatives aplicades a la dinàmica social i l’ús d’eines interactives i el seu efecte sobre la cohesió social. També va treballar a projectes d’investigació per a Philips, la Unió Europea i per a la Sorbona de París. Casalegno ha estat implicat en projectes d’investigació sobre l’aplicació de les tecnologies de la societat de la informació en ciutats com París, Parthenay i Blacksburg. Ha publicat Memoria Quotidiana. Comunità e comunicazione nell'era delle reti (Memòria Quotidiana. Societat i comunicació en l’era de la xarxa, Le Vespe, 2001), on explora la sinergia entre l’evolució de nous mitjans, de la memòria social, del coneixement i de les comunitats connectades.

Federico Casalegno a la xarxa


 

>> Carles Casanovas
Carles Casanovas és director general de "e-laCaixa", el holding que agrupa la gestió dels nous canals emergents (Internet, mòbil, banca telefònica automatitzada, centres de contacte amb el client). És enginyer per l’Escola d’Enginyeria i Arquitectura de La Salle de Barcelona. Acabats els estudis, el 1985 va participar amb altres socis en la fundació d’ELTEC SA, empresa especialitzada en la gestió de infrastructures telemàtiques. El 2000 passa a treballar per a "la Caixa" (Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona) on és nomenat administrador de Caixa Center, societat filial per al desenvolupament de noves tecnologies al món dels contact centres dins de l’empresa matriu “e-la Caixa”. Amb 630.000 clients actius mensuals, 130.000 empreses i 24 milions d’operacions mensuals, "e-la Caixa" és un referent de la banca electrònica a l’Estat Espanyol.

Carles Casanovas a la xarxa


 

>> Manuel Castells
És llicenciat en dret i economia per la Universitat de Barcelona, amb un mestratge en dret i política econòmica. És doctor en sociologia i ciències humanes per la Sorbona de París. Ha exercit de catedràtic de sociologia i de planificació urbana i regional a la Universitat de Califòrnia (Berkeley). Ha estat professor visitant de 15 universitats d'Europa, Àsia, Amèrica Llatina i Amèrica del Nord.
De la seva obra, destaca la trilogia sobre la societat de la informació, The information age: economy, society and culture (Blackwell Publishers, 1998, edició revisada l'any 2003).
Actualment, és president de la Comissió Científica de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i president del Consell Assessor del Programa de doctorat sobre la societat de la informació i el coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Paral·lelament, continua la seva tasca d'investigació en l'àmbit de la socioeconomia.
Les seves últimes publicacions són La Galàxia Internet, (Oxford University Press, 2001) i La societat de la informació i l’estat del benestar. El model finès, (Oxford University Press, 2002) de la que és coautor. També ha codirigit amb Imma Tubella el Projecte Internet Catalunya (PIC), que analitza empíricament les interaccions de les tecnologies de la informació i la comunicació amb la societat, les empreses i les institucions a Catalunya. Les conclusions d’aquesta recerca es van publicar al web de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i al llibre La societat xarxa a Catalunya (La Rosa dels Vents, 2003).

Manuel Castells a la xarxa


 

>> Marta Continente
Marta Continente és llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona (UB). Té a més a més, estudis en ciències físiques.
Continente és directora general d’Atenció al Ciutadà de la Secretaria General de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Prèviament havia desenvolupat la seva feina a l’Ajuntament de Barcelona (1993-2003) com a directora de Serveis de Comunicació i Atenció al Ciutadà, i responsable de la Direcció d’Internet del mateix ajuntament. També al consistori barcelonès ha estat adjunta a la gerència de l’Institut de Cultura de Barcelona i responsable de dinamització econòmica i coordinació del Pla Estratègic del Poble Sec al districte de Sants-Montjuïc.
Ha treballat per al Govern espanyol (1987-1993) com a assessora executiva del ministre de Cultura i directora tècnica de l’Institut de la Joventut de l’Administració de l’Estat. Continente va iniciar el seu recorregut professional a l’administració pública el 1983, com a responsable de Juventud de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Marta Continente a la xarxa


 

>> Antoni Fernàndez i Teixidó
Antoni Fernàndez i Teixidó, nascut a Barcelona l’any 1952, és diputat del grup de Convergència i Unió i president de la Comissió Permanent de la legislatura per a la Societat de la informació. Va realitzar estudis a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona i a l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials de Barcelona.
Ha estat diputat al Parlament de Catalunya i diputat al Congrés pel CDS, partit del qual en fou el seu president del Grup Parlamentari i secretari general. L’any 1993 ingressa a Convergència. Des d’aleshores, ha ocupat els càrrecs de diputat al Parlament de Catalunya, censor jurat de comptes i conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Govern català (2003).

Antoni Fernàndez i Teixidó a la xarxa


 

>> Oriol Ferran i Riera
Nascut a Arenys de Mar l'any 1965, Oriol Ferran és secretari general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Ferran és un periodista que s'ha especialitzat en tecnologies de la informació. Difusor del fenomen d'internet i les seves possibilitats des de 1994, ha destacat com a activista i promotor de diverses iniciatives digitals de caire social a la xarxa. Va impulsar una de les comunitats digitals pioneres de Catalunya: arenys.org, ha desenvolupat projectes d'internet sense fils i ha treballat a favor de la introducció del programari lliure en l'àmbit de l'Administració local. Col•laborador de COM Ràdio, BTV i TVE, Oriol Ferran imparteix diversos postgraus de periodisme digital a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya UOC i la Universitat Rovira i Virgili (URL). Ha format part de la Comissió de Periodisme Digital del Col•legi de Periodistes de Catalunya i és membre de l'ISOC-Internet Society i d'Hispalinux.

Oriol Ferran a la xarxa


 

>> Jane Fountain
Jane Fountain és doctora en organització i ciències polítiques per la Universitat de Yale, professora associada de polítiques públiques a l'Escola John F. Kennedy de la Universitat de Harvard, fundadora i directora del Centre Nacional per al Govern Digital a la mateixa universitat, i co-presidenta del grup d’estudi de la facultat sobre Informació, Tecnologia i Govern. La seva investigació se centra en la relació de les institucions, les tecnologies de la informació i la comunicació globals amb la gestió overnamental. Fountain és autora de Building the Virtual State: Information Technology and Institutional Change (Brookings Institution Press, 2001), que va ser premiada per Choice amb l’Outstanding Academic Title 2002, i de Women in the Information Age (Cambridge University Press, es publicarà el 2004). Ha publicat investigacions sobre la tecnologia de la informació i la comunicació, i el desenvolupament de noves formes de connexió, organització i gestió a les revistes Governance, Technology in Society, Science and Public Policy, The Communications of the ACM i d'altres publicacions. Jane Fountain ha treballat a diversos departaments del govern dels Estats Units relacionats amb la investigació sobre la societat de la informació i l'e-governance.

Jane Fountain a la xarxa

 

 

>> Ramón García-Bragado

Ramon García-Bragado i Acín és responsable de la Secretaria General de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. També és professor associat en l'Àrea de Dret Administratiu a la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

Fins fa poc era gerent municipal d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona i també va ocupar el càrrec de conseller delegat del projecte 22@. Anteriorment, García-Bragado va ser director general de Localret i en aquest càrrec va codirigir l'elaboració del pla estratègic per a la societat de la informació, Catalunya en xarxa.

Ramón García-Bragado a la xarxa

 


>> Véronique Kleck
Véronique Kleck és actualment la directora de la Cimera Mundial de les Ciutats i de les Autoritats Locals sobre la Societat de la Informació. Anteriorment ha estat consellera tècnica en tecnologies de la comunicació al Ministeri d’Economia Solidària francès. Véronique Kleck va fundar l’associació VECAM i ha assumit durant sis anys la seva direcció. Ara n'és la secretària general. Anteriorment va exercir la seva activitat professional al Consell de Municipis i Regions d’Europa, a l’Assemblea Nacional de França i al Parlament Europeu. Ha estat professora de dret públic i relacions internacionals a la Sorbona de París i a l’Institut d’Estudis Polítics de París.

Véronique Kleck a la xarxa


 

>> John H. Lee
John H. Lee és, des d'abril de 2003, president de l’Institut de Desenvolupament Estratègic de la Informació de Corea. Es va graduar en informàtica a la Universitat de Southern Mississippi (USM). L'any 1977 va obtenir el mestratge d’enginyeria industrial de l'Institut Politècnic de Virginia i de la Universitat Estatal (VPI&SU). Entre els anys 1978 i 1983 va fer un doctorat en Management Science (sistemes d'informació) a l'Institut de Tecnologia d'Illinois (IIT).
Durant 15 anys ha estat professor a la Universitat d’Estudis Estrangers (Hankuk) del Graduate School of Management & Information Science. De 1985 a 1986 va dirigir el centre d’investigació LG-CNS (Formerly Goldstar Software).
Al 2002 va entrar com a membre del Comitè de Planificació de Mitjans Digitals del govern metropolità de Seül i del Subcomitè d’e-government dins el Comitè d’Innovació i Descentralització Administrativa de la presidència. Actualment és conseller de Cyber Joventut a la Societat de Garantia de la Informació de Corea i conseller del Comitè de Revisió de la Política d’Informació i Comunicació del Ministeri d’Informació i Comunicació. Lee és també director del Comitè Nacional de Corea per a la Cooperació Econòmica del Pacífic i president de la Corporació de l’Institut d’Estàndards de Despeses de les Tecnologies de la Informació.
Al mes de desembre de 2002, Lee va ser conseller polític en tecnologies de la informació del president electe Roh Moo-Hyun i al febrer de 2003, conseller especial del candidat a la presidència, Mr.Roh.

John H. Lee a la xarxa


>> Erkki Liikanen
Nascut a Mikkeli (Finlàndia), Liikanen té el mestratge en ciències polítiques i econòmiques per la Universitat de Hèlsinki. Va ser membre del Parlament finès. Ha ocupat, des de l’any 1972, diversos llocs a la política del seu país i el 1981 es va convertir en secretari general del Partit Democràtic Social, càrrec que va ocupar fins el 1987 quan va passar a ser ministre d’Hisenda del Govern finès.
Entre 1990 i 1994 va ser ambaixador extraordinari i plenipotenciari, cap de la missió finesa a la Unió Europea, per a passar després a membre de la Comissió Pressupostària personnel and administration; translation and in house computer services. Des del 1999 és comissari per a Empreses i Societat de la Informació de la Comissió Europea.

Erkki Liikanen a la xarxa


>> Ernest Maragall
Ernest Maragall va néixer a Barcelona el 1943. És economista i analista informàtic i actualment és secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya. Fins el 1970, any que comença a treballar a l’Ajuntament de Barcelona com a analista informàtic, havia treballat en empreses privades en el camp de la publicitat i el màrqueting. Ha estat gerent de l'Institut Cartogràfic de Barcelona (ICB), director general de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) de l'Ajuntament de Barcelona i director de l'Àrea d'Informació de Base i Organització, conseller delegat de l'IMI i conseller delegat de l'ICB. Des de l’any 1995 ha ocupat diverses regidories dins l’Ajuntament de Barcelona. (regidor ponent de Funció Pública i Qualitat de l'Ajuntament de Barcelona, regidor d'Hisenda i Funció Pública i president del Consell del Districte de Sant Andreu i regidor de Presidència i Hisenda). Ha estat president de l'Institut Municipal d'Informàtica, president de l'Institut Municipal d'Hisenda, vice-president de la Comissió de Funció Pública de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, vice-president del Consell d'Administració de Localret, representant de l'Ajuntament a la Federació de Municipis de Catalunya i vice-president de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona.
Abans de ser nomenat secretari del govern, era portaveu del Govern Municipal de l'Ajuntament de Barcelona.

Ernest Maragall a la xarxa



>> Donald B. Means
Donald B. Means és cofundador i director de Digital Village Associates (DVA), consultora centrada en la tecnologia de la informació com a eina i element constructiu de comunitats locals. DVA està especialitzada en la creació de societats públiques i privades per avançar en la política de distribució de la tecnologia, com infrastructures locals de telecomunicació, accés universal i estratègies per accelerar el desplegament regional de la banda ampla.
Actualment, Means és conseller polític de Meet UP, un servei de comunitat web amb més d’1 milió de membres que ofereixen una eina organitzativa per a grups amb interessos comuns, que permet establir una xarxa de connexió off-line a localitats de tot el món. Un cop assegurat un paper central a la política presidencial i a la vida pública dels Estats Units, Meet UP busca ara desenvolupar relacions i guanyar acceptació a Europa i Àsia.

Donald B. Means a la xarxa


 

>> Esteve Ollé
Nascut el 1978, és llicenciat en economia per la Universitat de Barcelona, ha estudiat ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i ha fet diferents cursos i seminaris sobre la interacció entre tecnologia i societat a la London School of Economics. L'any 2003 va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats del doctorat en societat de la informació de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3), institució pertanyent a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), a la qual va treballar com a investigador i ajudant de recerca del professor Manuel Castells més de dos anys. Durant aquest període, es va especialitzar en l'estudi dels processos de transformació del govern de la societat xarxa i la seva interacció amb les tecnologies de la informació i la comunicació. Actualment, està aprofundint en l'anàlisi d'aquestes qüestions a la London School of Economics, on cursa un programa de doctorat des d'octubre de 2003.

Esteve Ollé a la xarxa


 

>> Artur Serra
Artur Serra, nascut a Alacant l’any 1954, és membre fundador i coordinador del Centre d’Aplicacions d’Internet (CANET) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i investigador de sistemes distribuïts d’aquesta universitat. Es va doctorar en Antropologia Cultural a la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre "Carnegie Mellon University, un campus norteamericano virtual". És membre fundador del capítol català d’Internet Society i del consell coordinador del capítols europeus de ISOC, a més de director de Barcelona, xarxa ciutadana.

Artur Serra a la xarxa


 

>> Ferran Urgell
Ferran Urgell és llicenciat (2000) i doctorant en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és membre del grup d'investigació Projecte Internet Catalunya (PIC) i DHIGES (Universitat de Barcelona) i ha treballat com a investigador per al Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Recentment ha estat guardonat, juntament amb Maria del Mar Griera, amb el XV Premi Rogeli Duocastella d'investigació en ciències socials per l'estudi Consumiendo religión. Un análisis del consumo de productos con connotaciones espirituales entre la población juvenil, (Fundació la Caixa, 2002).

Ferran Urgell a la xarxa


 

>> Jordi Valls
Jordi Valls (Manresa 1960) és alcalde de Manresa des de 1995. Actualment també presideix el Consorci Localret. És membre del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).
El 1982 es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha realitzat cursos de formació en Dret (Comunitari, Fiscal, Mediambiental, etc.) a la Unversitat d'Edimburg i a la Universitat Estatal de Califòrnia.
Entre d’altres activitats ha participa com a ponent de la Conferència "El paper de les ciutats davant la Sostenibilitat Global", organitzat per la Diputació de Barcelona, (1995).

Jordi Valls a la xarxa




>> Christian Vergez
Christian Vergez és diplomàtic francès des de 1981. De 1981 a 1991 va treballar a la direcció de Recursos Humans del Ministeri de l’Exterior francès. De 1991 a 1997 va treballar a la oficina del Primer Ministre francès (Secretari General del Govern). El 1997 Vergez es va unir al Servei de Gestió Pública (PUMA) de l'OCDE, on va ser responsable de diverses àrees de treball, tal com la xarxa d’Oficials Sènior dels Centres de Govern (CoG), l’activitat de relació Govern-Ciutadà i el Projecte E-government. Al setembre de 2003 esdevingué cap actiu de la divisió “Govern i Rol de l’Estat” a la direcció de Governació Pública i Desenvolupament Territorial.
Vergez ha publicat amb Joanne Caddy el llibre Ciutadans com a socis: Informació, consulta i participació pública en l’elaboració de la política pública (Des citoyens partenaires: Information, Consultation et participation a la formulation des politiques publiques, OCDE, 2002).

Christian Vergez a la xarxa



















Tornar a la home