• Imprimeix

L’aplicació Eleccions 21D permetrà als ciutadans seguir en temps real les eleccions al Parlament des del mòbil o la tauleta

Es podran consultar les dades de participació i els resultats de les candidatures, amb la possibilitat de comparar-los amb els de les convocatòries de 2012 i 2015, i fins i tot triar les opcions per aconseguir majories al Parlament. Aquesta app va ser la més descarregada de totes les que ha publicat la Generalitat, amb baixades realitzades en 133 països durant les últimes eleccions de 2015

15/12/2017 19:12

Els ciutadans podran seguir en temps real les dades de participació i els resultats de l’escrutini de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. Un cop instal·lada al terminal mòbil o tauleta de l’usuari, l’aplicació Eleccions 21D permetrà consultar els avanços de la jornada electoral, especialment els percentatges de participació i una informació detallada dels resultats provisionals de les candidatures, que es podran comparar amb els de les eleccions de 2015 i 2012.

 

Les possibilitats i combinacions per obtenir informació són molt elevades, perquè les dades es poden seguir des de qualsevol lloc i es concreten en diversos nivells: Catalunya, circumscripcions, comarques i municipis.  A més, l’usuari té l’opció de marcar com a favorita una d’aquestes àrees geogràfiques i seguir-la de forma preferent. Una de les funcionalitats de l’aplicació especifica són els vots aconseguits per les diferents candidatures, tant a nivell de Catalunya com per circumscripció, i conèixer el nom dels candidats electes.

 

El meu Parlament, una funcionalitat que permet crear les majories desitjades

 

Amb la funcionalitat ‘El meu Parlament’, l’usuari pot triar les candidatures que li agradaria que pactessin per crear hipotètiques majories al Parlament, amb la possibilitat de poder posar un nom a la fórmula escollida, que es podrà comunicar i compartir a les xarxes socials. Aquestes aliances simulades podran evolucionar conforme avanci l’escrutini durant la nit electoral. L’aplicació Eleccions 21D permet introduir la simulació escollida abans del dia de les eleccions per poder fer el seu posterior seguiment.

 

Aquesta aplicació és la més exitosa de totes les que ha publicat la Generalitat. Les descàrregues de les dues edicions anteriors es multipliquen a l’estranger. Així, la versió corresponent a les eleccions del 25 de novembre de 2012 va ser la primera a nivell europeu liderada per un Govern. En només quatre dies va assolir prop de 80.000 descàrregues des de 120 països, i es va convertir en la primera en el rànquing de les aplicacions mòbils  gratuïtes descarregades dels mercats d’Apple i Google.

 

Les descàrregues van augmentar en la darrera convocatòria electoral del 27 de setembre de 2015, amb el registre de baixades des de 133 països.    

 

L’app està disponible de forma gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes de les plataformes Android i IOS (iPhone/iPad), i es pot configurar en català, castellà i anglès. Els usuaris de les anteriors edicions de l’aplicació rebran un missatge que anunciarà que poden guardar la versió de 2015, que manté les dades dels arxius històrics, però que ja no és operativa. Aquest missatge també indicarà la possibilitat de descarregar l’aplicació Eleccions 21D. La instal·lació es fa efectiva des d’aquests enllaços:

 

Android: http://gen.cat/app21D_android

 

iOS: http://gen.cat/app21D_ios