• Imprimeix

S’estableixen les instruccions per a la participació dels treballadors en les eleccions del Parlament

01/12/2017 19:12

El DOGC i el BOE han publicat aquest divendres, 1 de desembre, l’ordre que estableix les instruccions necessàries per a la participació de les persones treballadores en les eleccions del Parlament de Catalunya del 21 de desembre. El text disposa en un primer article que les empreses han de concedir a les persones que tinguin la condició d’electors un permís de quatre hores dins la jornada laboral que els correspongui, perquè puguin exercir el seu dret a vot. 

Aquesta llicència es fa extensible al vot per correu per a les persones treballadores que realitzin funcions lluny del seu domicili habitual o en d’altres condicions de les quals es derivin dificultats per exercir el dret de sufragi el dia 21 de desembre.

L’ordre també remarca que la determinació del moment d’utilització de les hores concedides per a la votació és potestat de l’empresari, i que aquest té dret a sol·licitar al treballador l’exhibició del justificant acreditatiu d’haver votat, que ha de ser expedit per la mesa electoral corresponent.    

D’altra banda, als membres de les meses electorals i als interventors se’ls ha de facilitar un permís si coincideix amb la seva jornada laboral. En aquests casos, el permís ha de correspondre a la jornada completa del dia 21 de desembre de 2017 i a les cinc primeres hores de la jornada laboral del dia 22. Les persones treballadores que acreditin la condició d’apoderats només podran accedir al permís el dia de les eleccions.