• Imprimeix

La JEC amplia de nou el termini de dipòsit del vot per correspondència a les oficines de Correus fins a les 14:00 hores del dimarts 19 de desembre

15/12/2017 19:12

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar de nou el termini perquè tots els electors que voten per correspondència des de l’Estat espanyol puguin enviar el seu vot. A sol·licitud del PP, la JEC ha optat per prorrogar fins les 14:00 hores del dimarts 19 de desembre el termini que fins ara estava fixat un dia abans, el dilluns 18 de desembre. Així, el dret a vot per correspondència es podrà exercir en els horaris habituals d’obertura de les oficines postals i com a màxim fins a les 14:00 hores.

 

Cal tenir present que els horaris d’atenció al ciutadà de les oficines de Correus de poblacions petites poden ser més reduïts i tancar abans de les 14.00 hores. Això significa que caldrà consultar prèviament els horaris dels establiments de Correus de la localitat on es vulgui dipositar el vot.  

 

La JEC justifica aquesta nova ampliació del termini de vot per correu vist el retard produït en la remissió de certa documentació electoral degut als recursos interposats contra la proclamació de candidatures, i a la coincidència del termini del dipòsit del vot després d’un cap de setmana. La JEC ja va resoldre una primera pròrroga a finals de novembre, en observar que el topall fixat inicialment del dia 17 de desembre queia en diumenge.