Un total de 158 ajuntaments de Catalunya van organitzar activitats educatives per a la mobilitat segura a través de les respectives policies locals. Les dades del nombre de consistoris són similars a les registrades al curs 2009-2010. En aquest sentit, la responsable d’Educació Viària de l’SCT, Farners de Cruz, afirma que "tot i que s’ha registrat un descens en el nombre d’alumnes que han rebut sessions, s’ha mantingut la presència de l’educació viària a través de les policies locals a les escoles catalanes i aquest és un bon indicador, sobretot tenint en compte el context de restriccions pressupostàries actual i els canvis que hi ha hagut en el sistema educatiu”.
El nombre de centres educatius i d’alumnes que van rebre sessions d’educació viària el curs passat en funció de l’àmbit escolar respon a aquesta gràfica (veieu infografia adjunta).
Un total de 339 monitors viaris van impartir sessions d’educació viària d’una durada mitjana de 2,4 hores durant el curs escolar passat i, a més, un 93,5% ho van fer utilitzant materials didàctics de l’SCT. La majoria dels monitors de les policies locals combinen aquests tasques formatives i de sensibilització viària entre els infants i joves amb altres activitats del cos, tot i que un 33,9% s’hi dedica a jornada completa.
Convé destacar que 80 d’aquests ajuntaments també fan activitats d’educació per a la mobilitat segura fora de l’àmbit escolar, a llocs com casals d’avis, escoles bressol, AMPA, centres cívics, etc.