Com pot afectar l’estrès, l’ansietat, la fatiga, el consum de medicaments o una càrrega
mental excessiva en la conducció en missió? Com cal actuar al volant davant de condicions meteorològiques adverses o quina és la postura òptima que s’ha d’adoptar dins un vehicle per evitar lesions?
L’objectiu del manual és reduir la sinistralitat viària a la feina
Les respostes a aquestes preguntes són a La seguretat en la conducció durant la jornada laboral, una publicació que ajuda a determinar quins són els factors de risc dels accidents de trànsit en missió, discernint els sinistres viaris que són conseqüència de les condicions de treball dels que ho són directament de la conducció. El quadern, editat per la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball i el Servei Català de Trànsit, també indica les mesures preventives a prendre, tant per part de l’empresa com del treballador.
La publicació és una bona eina de suport per als cursos de prevenció de riscos laborals i de seguretat viària que es fan a les empreses del sector del transport i també a les empreses on hi ha treballadors que es desplacen amb vehicle en horari laboral. L’objectiu del manual és aconseguir reduir la sinistralitat viària a la feina, ja que gairebé la meitat de les víctimes mortals que es produeixen a Catalunya durant la jornada laboral ho són per motius de trànsit. El quadern, del qual recentment se n’han imprès 7.000 exemplars per fer-ne una major difusió, també es pot descarregar a través del web del Departament d’Empresa i Ocupació.
Text: Fina Araque
Fotografies:
Arxiu SCT