Informacion entàs ajuntaments

En aquesta secció hi trobareu aquella informació d’específic interès per als ajuntaments i altres ens locals en tot allò relatiu a l’impacte de la COVID-19 en l’organització de les eleccions.

Questions mai frequentas

Òc, tostemp que non i age ua auta opcion. En tot cas, eth sòn emplec sonque serà viable se i a ua neteja e desinfeccion damb especiau suenh de tot er espaci abans dera activitat lectiva ordinària.

Non se poiran emplegar coma espacis electoraus es centres sanitaris, es de caractèr residenciau o es d’emplec actuau per part de collectius volnerables.

Era crompa la hèn es ajuntaments e eth còst lo cobrís era Generalitat de Catalonha mejançant ua bestreta.

Era Generalitat de Catalonha harà eth dessenh dera senhalistica basica e la publicarà ena plana web d’eleccions e COVID-19. D’aquiu se poiràn descargar es diferenti pannèus tà qu’es ajuntaments ne poguen disposar. Era impression anarà a cargue des ajuntaments.

Non, dempús deth Departament de Salut aufrirà entre eth 9 e eth 12 de hereuèr, as membres titulars dera mesa e es prumèrs suplements podetz hèr-se ua pròva diagnòstica de COVID-19. Maugrat açò, s'ètz dusau suplent e vos acreditatz degudaments, tanben podetz hèr-vos era pròva.

Non, era distància tostemp a d’èster d’1,5 mètres entre es membres dera mesa. Era distància de seguretat non ei substituïbla per mampares.

En cas que sigui necessari una excepció al confinament comarcal / de Catalunya / nocturn, porteu el certificat autoresponsable de desplaçament, seguint el que preveuen les resolucions de mesures de contenció del brot COVID19. Al certificat, seleccioneu l'opció “exercici del dret de participació política” en el document de declaració autoresponsable. 

Cal tenir en compte que la mobilitat, quan comporti excepció d’algun dels confinaments, es limitarà a l‘assistència i retorn a l’activitat concreta sense que es permeti cap altra mobilitat en espais públics o privats obert al públic que no sigui d’urgència. Els horaris de desplaçament hauran de ser coherents amb l’horari de l’activitat.

Si no hi a excepció al confinament (Catalunya, comarcal , nocturn) , no seria necessària cap d’aquests documents.

Com a representant de l'administació caldrà acompanyar aquesta declaració autoresponsable de la informació del nomentament com a representant de l'administració. Els representants de l'administració a Barcelona ciutat se'l poden descarregar del Portal de representants. Per a la resta del territori, l'ajuntament us els ha de facilitar.

Com a membre mesa caldrà acompanyar aquesta declaració autoresponsable amb la notificació d'haver estat escollit membre mesa que heu rebut prèviament.

 

Non, finaument des deth Departament de Salut s’a desestimat aguesta opcion.

Òc, pòt èster ua persona extèrna. Totun, se recomane que sigue personau pròpi der ajuntament.

Segontes eth decrèt de normes complementàries (article 33.3), es ajuntaments receberàn ena bestreta es impòrts tà sufragar indemnizacions entàs despenes de personau (responsables e collaboradors) qu’asseguren eth compliment des mesures en matèria de salut publica que s’establisquen enes instruccions qu’apròve eth PROCICAT.

  • 2 metres entre les diferents meses electorals
  • 1,5 metres entre membres de la mesa (excepte a l’escrutini, on haurà de ser d’1 metre)
  • 1,5 metres entre electors, tant dins com fora del local electoral

Sempre que les condicions metereològiques ho permetin, la Generalitat de Catalunya, prèvia autoritzacio expressa de la Junta Electoral de Zona corresponent, podrà situar les meses electorals al aire lliure, dins del recinte del local electoral, no en la via pública, i si resulta possible, també la taula auxiliar amb les paperetes i els sobres electorales.

Les meses s'hauran de mantenir a l'aire lliure durant tota la jornada electoral, excepte si raons de força major obliguin a continuar la votació a l'interior del local electoral. En aquests cas, la votació es suspendrà el temps estrictament necessari per traslladar la mesa. La votació s'haurà de perllongar el temps que la votació hagi estat suspesa.