Si ets un candidat o un mitjà

  • Durant la votació o el recompte no és recomanada l'entrada dels mitjans de comunicació. En qualsevol cas, sempre cal demanar permís al president de la mesa, i aquest resoldrà segons consulta del criteri del responsable de seguretat sanitària, i cal seguir en tot moment les mesures de seguretat a l’interior dels col·legis electorals.
  • Durant la franja de 19 a 20h, de vot recomanat per a persones positives, sospitoses o contactes estrets, cal garantir per sobre de tot el dret a la intimitat de qualsevol ciutadà. És per això que no es recomana l’entrada al local electoral dels mitjans de comunicació en aquesta franja, i en cas que sigui estrictament imprescindible, un mitjà gràfic per cada mitjà de comunicació podrà accedir per fer fotografies o imatges de vídeo amb plans genèrics on no es pugui reconèixer la identitat de ningú.
  • Si una formació política vol tenir testimoni gràfic del moment de la votació d’un candidat, cal que les formacions polítiques avisin el responsable COVID de l'Ajuntament de quin és el col·legi electoral on votarà el candidat/a i a quina hora aproximada ho farà, sempre que sigui possible. D’aquesta manera, el responsable COVID de l’Ajuntament ho podrà comunicar al responsable de seguretat sanitària del col·legi electoral en qüestió perquè n'estigui informat.
  • Els mitjans de comunicació no poden acompanyar el candidat/a ni a la cua ni tampoc a l'interior del local electoral. Les declaracions del candidat/a s'han de fer a l'exterior del local electoral i a una distància suficient de cues i accessos, i sempre respectant les distàncies i altres mesures de seguretat assimilables als actes de campanya que s'han fet aquests dies.
  • Si es necessita informació gràfica del moment de votar, només una persona de l'equip del candidat/a pot entrar al local electoral per fer fotografies o imatges de vídeo, respectant les distàncies i les altres mesures de seguretat. S’obre la porta, també, a que un mitjà de comunicació faci de pool i que pugui distribuir les imatges de votació d’un candidat/a a la resta de mitjans de comunicació. En qualsevol cas, cal respectar sempre les mesures de seguretat i prevenció a l’interior dels col·legis i demorar-se el mínim temps possible en l’acte de votació.
  • En qualsevol cas, recordem que el President de la mesa és l’autoritat competent al local electoral i, assistit pel responsable de seguretat sanitària, podrà prendre en tot moment les decisions necessàries per preservar la seguretat del local electoral.
Data d'actualització:  10.02.2021